Geplaatst op 1 reactie

Een geslaagde visdag

Door de vele gesprekken die je voert op een hengelsportbeurs kom je ook vaak oude bekenden tegen. Zo ook deze keer in Utrecht. Zo kwam ik erachter dat Hessel, een oude collega van mij, ook graag vist op roofvis en dan met name met dode aasvis. Op de beurs werd dan ook de afspraak gemaakt eens een visdag te plannen, om zo wat ervaringen uit te wisselen  en bij te praten over vroegere gezamenlijke avonturen.  Hessel  zou nog even bij roofvisaas.nl langs  gaan voor verse aasvis. Alles soorten werden meegenomen, je weet nooit wat een snoek wilt op desbetreffende dag.

Wanneer Hessel in de ochtend aankomt met zijn vismaat Johan is er nog even tijd voor een bakkie koffie. Zoals gewoonlijk vliegen de verhalen en foto’s weer over de tafel , en is het direct gezellig. Na dat  het water is besproken waar we deze dag gaan vissen gaan we op pad. Het water ligt er heerlijk rustig bij en de weersvoorspellingen zijn goed. Als alle spullen uit de auto zijn wordt er begonnen met opbouwen, natuurlijk worden de materialen vergeleken en de tactieken besproken op welke manier we de snoek gaan proberen te vangen. Afgesproken wordt dat we beginnen met ieder een ander soort aasvis, als de snoek goed bijt en ze pakken 1 bepaalde soort vis kan een andere visser daar zijn voordeel mee doen.

De eerste uren blijft het rustig. Maar dan in een keer uit het niets begint de beetmelder van Johan af te lopen, na het aanslaan blijft het stil aan de andere kant van de lijn. Deze keer heeft de snoek gewonnen. Het vertrouwen in een mooie vis groeit weer, en we verversen de aasvissen nog een keer.  Op een zeker moment ziet Hessel zijn dobber weg lopen, hij wacht even, aarzelt niet en slaat aan. Hangen !!! na een paar minuten verschijnt een mooie snoek aan de oppervlakte. Wanneer ze in het schepnet ligt, zien we pas hoe dik en rond deze snoek is, wat een pracht beest. Als we haar meten geeft het meetlint een lengte aan van 1.08, na 12 jaar een nieuw persoonlijk record. We feliciteren Hessel en na de foto’s gaat ze weer terug in het water.

Een paar minuten later krijgen we weer beet , een mooie aanbeet met een klassiek weglopende dobber blijft toch een prachtig gezicht om te zien. Johan slaat aan en ook deze vis blijft hangen. Hij of zij  geeft nog een paar keer goed partij door ervandoor te gaan maar na een paar minuten ligt ook deze snoek in het net. Het is een kleiner exemplaar dan de eerste maar zeker niet minder welkom deze dag.

Het bijtuurtje is begonnen want na een tijdje gaat Ate zijn dobber onder en gaat er vervolgens vandoor. Ook deze snoek wordt vakkundig gehaakt en het duurt een tijdje voor we haar zien. Als ze aan de oppervlakte verschijnt probeert ze er nog een paar keer vandoor te gaan maar tevergeefs. Hessel schept de vis vakkundig en we leggen haar op de onthaakmat, dit is in mijn ogen een verplicht artikel om bij je te hebben wanneer je vanaf de kant op snoek vist, en ze komt dan ook in een gespreid bedje. Ook deze vis is groot en dik, het meetlint blijft steken op 1.06 cm, ook voor Ate een persoonlijk record.  Weer een prachtige vis in korte tijd.

Nu blijft het een tijdje stil, tot dat Ate besluit zijn makreel te vervangen voor een verse aasvis, tijdens het binnen draaien wordt de vis uit het niets gegrepen door een achteropkomende snoek. Alleen deze mist, we besluiten de aasvis op deze plek te laten liggen en verwachten dat de snoek nog een keer terug komt om hem als nog te pakken. En na 10 minuten  gebeurd dit inderdaad, een mooie vis van 90 cm komt op de kant.

Vanaf dat moment is het gebeurd met de aanbeten, we proberen van alles maar de snoek laat zich niet meer zien. Een bekend fenomeen tijdens de wintervisserij, even een bijtmoment en daarna niks meer. Heel erg vinden we dit niet, met 4 vissen waaronder 2 metersnoeken hebben wij geen reden tot klagen. We ruimen de spullen op en gaan zeer voldaan naar huis.

Een geslaagde dag!

1 gedachte over “Een geslaagde visdag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.